Memória dohányzás, Memória dohányzás - autobond.hu

Dohányzás – Wikipédia
  • Dohányzás – Wikipédia
  • Dohányzó tabletták működési elve
  • MTI
  • Leszokni a nyelvet

Bükki füvesember: ezek az ősz legfontosabb gyógynövényei A kísérlet során éves fiatalok járták végig az egyetem kampuszát. A résztvevőknek apró részleteket, például zeneszámokat vagy a különböző helyszíneken végzett feladatokat kellett felidézniük.

leszokni a dohányzástól köhögés és köhögés kódolás a dohányzásból egy álomban

A dohányosok rosszul szerepeltek, a feladatok csupán 59 százalékára emlékeztek. Azok viszont, akik leszoktak a dohányzásról, az információk 74 százalékát tudták felidézni, a nem dohányosok pedig a 81 százalékát.

vélemények a leszokásról hogyan lehet leszokni az oroszlán dohányzásáról

A kutatást vezető Dr. Tom Heffernan szerint az eredményeknek nagy hasznát lehet memória dohányzás venni a dohányzásellenes programokban. A dohányosok óriási létszámát figyelembe véve nagyon fontos, hogy az emberek megértsék a dohányzás a hétköznapi kognitív működésre gyakorolt hatását.

dohányzás kódolás spb Ár videó hogyan lehet abbahagyni a dohányzást

Ennek kiváló példája a prospektív emlékezet. A kutatók szerint ez volt az első alkalom, hogy a dohányzásról való leszokás hatását vizsgálták a memória működésére.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a leszokás óriási előnyökkel jár testünk általános egészségére nézve, most azonban az is kiderült, hogy a dohányzás abbahagyása a kognitív funkciókra is kedvező hatást gyakorol.

Könnyen leszokni a dohányzásról - Allen Carr módszer

A kutatók azt tervezik, hogy következő kutatásukban a passzív dohányzás a memóriára gyakorolt hatásait, később pedig a "harmadlagos dohányfüst", vagyis a függönyökben és bútorokban lerakódott méreganyagok hatásait vizsgálják meg.

További a témáról